Heeft u vragen?

Mail ons
14-04-2019

5-Daagse reis naar Athene 2019

Op woensdag 10 april vertrokken we met een groep van ruim 80 deelnemers vanaf Schiphol naar Athene. Het was een voorspoedige vlucht met Transavia. Bij aankomst stond een buffet diner klaar in het prachtige Stanley Hotel. Het Stanley Hotel ligt op ca. 600 meter van het centrum van Athene en naast het metro station Metaxourrgeio.

   

De volgende dag stonden er twee bussen klaar voor een panorama tour met twee lokale gidsen langs de bijzonderheden in deze stad. Athene is de grootste stad van Griekenland met ruim vijf miljoen inwoners. Een stad met een rijke geschiedenis van ongeveer 3400 jaar. Een stad met veel (letterlijke) hoogtepunten zoals de Akropolis, tempel van Zeus, Syntagmaplein en de verschillende wijken zoals Plaka, Psiri en Anafiotika.

Het programma voor deze vijfdaagse stedentrip was zo ingedeeld dat we gebruik konden maken van aangeboden excursies. Zo was er gelegenheid om deel te nemen aan een wandeling of fietstocht door de stad onder leiding van een lokale Nederlandstalige gids. Een deel van de groep heeft de stad op eigen gelegenheid verkend.

Op zondag zijn we teruggevlogen naar Amsterdam. Het was een goede en verzorgde reis. Kortom een geslaagde culturele stedentrip naar Athene.

 

Terug naar de vorige pagina of ga naar het terugblikken archief

Klik op een foto om naar het foto album te gaan